Colonya Caixa Pollença

Logo ruralvía

 Catalá

Presentació del llibre: "Clara Hammerl. Una dona de paraula"06/12/2016

compo_clarallibre

Dissabte dia 3 de desembre, a l'església de Monti-Sion de Pollença, es va dur a terme la presentació del llibre "Clara Hammerl. Una dona de paraula", escrita per Pere Salas, editada pel Gall editor, amb la col·laboració de la Fundació Guillem Cifre.

Gràcies a dita obra, es fa visible històricament la tasca de Clara Hammerl, oblidada durant anys segons els historiadors pel fet de ser dona, no catòlica i destacar en un món d'homes. Una dona compromesa la qual, malgrat totes les dificultats, després de la mort de D. Guillem Cifre de Colonya, l'any 1908, sense deixar de banda la cura i formació dels seus dos fills, continuà al capdavant de la Institució d'Ensenyament de Pollença i de Colonya, Caixa d'Estalvis de Pollença, convertint-se en la primera dona de l'estat espanyol directora d'una entitat financera.

Els primers reconeixements s'iniciaren els darrers anys, amb actes com l'homenatge i distinció que li dedicaren el Govern Central i Autonòmic (2008), l'adopció del seu nom per part de l'Institut d'Ensenyança Secundària del Port de Pollença, IES Clara Hammerl, o per ser anomenada per l'Ajuntament de Pollença com a "Filla Adoptiva de la Vila de Pollença" (2013).

Coneix més aquí sobre l’obra biográfica.