Colonya Caixa Pollença

Logo ruralvía

 Catalá

Presentació al Consell de Mallorca de l'obra biogràfica: "Clara Hammerl. Una dona de paraula"21/03/2017

Prueba Entradilla

Ahir, a les 19 hores a la sala de plens del Consell de Mallorca es va presentar el llibre "Clara Hammerl. Una dona de paraula" de l'historiador Pere Salas.

Un acte en el qual assistí a més de l'autor del llibre, la vicepresidenta de "Colonya, Caixa Pollença", Joana Colom, la qual agraí al Consell de Mallorca el nomenament de Clara Hammerl com a "Dóna de l'any", dedicant-li a títol personal, unes paraules en alemany. Tampoc faltaren a la cita altres autoritats com el vicepresident segon del Consell de Mallorca; Jesús Jurado, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern; Catalina Cladera, la directora insular d'Igualtat; Nina Parrón i el batle de Pollença; Miquel Àngel March.

L'acte es clausurà amb l'actuació del "Cor Juvenil" del teatre Principal de Palma.

"Clara Hammerl. Una dona de paraula" de l'historiador Pere Salas Vives, és una obra que fa visible històricament la tasca de Clara Hammerl, oblidada durant anys pel fet de ser estrangera, luterana, i col·laborar activament en tasques que no es consideraven pròpies d'una dona. Una dona compromesa la qual, malgrat totes les dificultats, després de la mort de D. Guillem Cifre de Colonya, l'any 1908, sense deixar de banda la cura i formació dels seus dos fills, continuà al capdavant de la Institució d'Ensenyament de Pollença i de Colonya, Caixa d'Estalvis de Pollença, convertint-se en la primera dona de l'estat espanyol directora d'una entitat financera.

Coneix més sobre Clara Hammerl aquí.