Colonya Caixa Pollença

Logo ruralvía

 Catalá

L'Estalvi Ètic col·labora amb la jornada "Dona i empreniment cooperatiu" (UCTAIB)09/06/2017

L'Estalvi Ètic de Colonya, amb la intervenció del seu coordinador, el Sr. Juan José Caldés, ha col·laborat amb la jornada organitzada per l’UCTAIB: "Dona i empreniment cooperatiu", celebrada aquest dimecres dia 7 de juny a l'espai22 de Palma Activa.

Una jornada que ha comptat amb la participació d’unes trenta dones i en la que s'ha tractat principalment la igualtat de gènere, de la que Malena Riudavets, presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Balears UCTAIB, ha destacat l'empoderament de les dones gràcies a les cooperatives, en les que més del 50% de la directiva està formada per dones, de les quals el 93% alhora assegura que no existeix discriminació salarial al seu lloc de feina.

Seguidament s’ha dut a terme la taula rodona "Creando Economía con Valores: Cooperatives de Trabajo" amb la intervenció de representants de diverses Societats Cooperatives.

A continuació ha participat Paloma Arroyo, Directora General de la Confederació Espanyola de Cooperatives (Coceta), impartint la conferència "Las cláusules sociales como herramienta para la equidad de genero" en la que ha defensat l'aposta per models cooperatius com a preferents en la contractació pública.

Una jornada que ha conclòs amb la intervenció de Rosa Cursach, Directora de l'Institut Balear de la Dona, i amb una reflexió de Malena Riudavets, en la que ha adaptat una frase de Michelle Bachelet (ex-presidenta de l'ONU) envers la política, a la perspectiva econòmica "Si una dona entra en l'economia, canvia la dona; si moltes dones entren en l'economia, canvia l'economia"

Precisament l'Estalvi Ètic, és un model que posa l'economia al servei de les persones perquè aquestes puguin incorporar l'ètica i la solidaritat en els seus estalvis, sabent, escollint i influint directament sobre les activitats que es financen, decidint quina economia i quina societat volen.

Coneix més sobre l'Estalvi Ètic aquí.