Colonya Caixa Pollença

Logo ruralvía

 Catalá

23/05: Projecció a Cineciutat del documental: "Clara Hammerl. Una dona de paraula"22/05/2017

Clara Hammerl Cineciutat

Informació extreta de; http://cineciutat.org/2017/05/17/20625/

 

El dimarts 23 de maig CineCiutat acollirà la projecció del documental Clara Hammerl, que la televisiò pública IB3 va dedicar a aquesta dona pionera, compromesa i lluitadora.

Clara Hammerl va arribar a Mallorca l'any 1879, procedent de Berlín de la mà del seu marit, Guillem Cifre, ideòleg de Caixa Colonya, una caixa d'estalvis que tenia la voluntat de crear en els treballadors el costum de l'estalvi.

En els seus inicis, Clara Hammerl va fer feina a la institució lliure d'Ensenyament de Pollença: una sort de prova amb un model d'educació progressista i laic. En aquesta tasca ja es va topar amb la mentalitat catòlica i tradicional dels locals, i va fer que Clara hagués de suportar l'escarni i les crítiques de gran part dels habitants del poble de Pollença.

L'any 1908 va morir el seu marit i ella agafà les regnes de Caixa Colonya, i així va convertir-se en la primera directora d'una entitat financera d'Espanya. Tot plegat, lluitant contra una societat que l'acusava de no catòlica (la seva religió era la luterana) i de males praxis. A més l'acusaven de ser una dona revolucionària, però va saber fer-se un lloc en un món en el qual el poder només l'exercien els homes.

Aquest capitol dedicat a Clara Hammerl fa part de la producció Desconeguts, una docuficció que explora les vides de set personatges de la nostra història més recent, però probablement desconeguts per a les noves generacions. La projecció és una iniciativa de la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca que vol impulsar polítiques per tal de donar visibilitat a l'aportació, sovint menyspreada o oblidada, de les dones als diferents àmbits socials (ciències, arts, treball, economia, esport, etc.), i sensibilitzar a la societat civil i les institucions reconeixent la importància del treball de les dones i del seu lloc en la societat.

La projecció de Clara Hammerl tindrà lloc a partir de les 19H15, és en català i l'entrada és gratüita. L'acte serà presentat per Nina Parrón, directora insular d'Igualtat i Miquel Àngel March Cerdà, batle de Pollença.